KORONA PÉKSÉG - AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS FORRÁSA

Bemutatkozás

Zalaegerszegen az Ady utcában évtizedek óta üzemel egy PÉKSÉG. Így nagybetűvel, mert a technika, a tudomány sokat változott, modernebbek lettek a termékek, de itt a PÉKSÉG-ben ma is a régi hagyományok szerint készül az oly fontos mindennapi.
Image
A PÉKSÉG kiállta az idő próbáját. Az épület kívülről csinosabb, modernebb lett, de a magyar kemence a felújítás és a fejlesztések után is a régi maradt. Csak a név változott KORONA PÉKSÉG KFT-re 1993-ban, amikor is megalakult hat fővel. 2003-ban kezdődött az első fejlesztés: a sütőipari gépeket újakra cseréltük és bővült a pékséggel együtt működő szaküzletünk eladó tere.

A névválasztás kézenfekvő volt: kifejezi a hagyományőrzést és a KORONA szimbolizálja, hogy az itt sütött eredeti kézműves kenyér a napi étkek koronája.

A KORONA kézműves kenyér attól eredeti, hogy ugyanúgy készül, mint ahogy nagyanyáink sütötték. Minőségi, szitált és pihentetett lisztből és kovászból. Kíméletesen dagasztják pékjeink és kivárják a technológiailag szükséges kelési időt. Semmilyen állagjavító adalék anyagot, tartósítószert nem tartalmaz a tészta és így a kenyér sem. Nagy szerepe van a kézi munkának mind az előkészítésben, mind a sütésben. Technológiánk nem alkalmas nagy tömeg előállítására. A mi kenyerünk nem magától sül, azt közben forgatni kell. A pékség fő profilja a természetes alapanyagú pékáru készítése, pékmesterek által sütött kézműves kenyér előállítása.

Célunk továbbá a választék bővítése, a természetes alapanyagokat kihangsúlyozva. 2015-ben ismét nagyobb fejlesztésbe fogott cégünk. Finomáru sütő kemencét vásároltunk, hogy a vevői igényeket maradéktalanul ki tudjuk elégíteni. Az emberek jelentős része felismerte, hogy a jó minőségű kenyér, pékáru fontos és nélkülözhetetlen napi táplálék. A magas élőmunka igény és a több energia szükséglet miatt drágább az előállítási költsége a kézműves kenyérnek, mint az "automata kenyereknek", de törzsvásárlóink, tudják, hogy kiváló minőséget vesznek, ami nem morzsálódik és még napok múlva is őrzi ízében és állagában is különleges varázsát.

A 25 éves folyamatos csapatmunka eredményeként visszatérő napi több száz vásárló pékáru fogyasztását jelenleg 22 fővel biztosítjuk.

Kapcsolat

Zalaegerszeg, Ady E. U. 61.
+36 92 511 913, +36 92 348 912

koronapekseg@koronapekseg.hu

 

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek
06.00 - 18.00

Szombat
06.00 - 12.30